Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w sosie waniliowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 40 dag
cukier puder 5 łyżek
cukier waniliowy 1 opakowanie
zsiadłe mleko 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
deser 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w sosie waniliowym

Owoce opłukać, obrać z szypułek i osączyć. Połowę zmiksować lub rozgnieść z cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym, mlekiem i śmietanką. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, rozpuścić na parze i dodać do ubitej masy. Wymieszać z pozostałymi całymi owocami, oziębić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak