Sposób przygotowania

Szparagi obrać ,odciąć lub odłamać zdrewniałe końce i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Ugotowane szparagi ułożyć w naczyniu do zapiekania i zalać sosem beszamelowym /główki pozostawić odkryte/. Wierzch posypać serem.
Szparagi zapiekać ok.20 minut w temperaturze 170-180 st.
Aby przygotować beszamel należy :
W rondelku rozpuść masło , następnie dodać mąkę i kontynuując gotowanie energicznie mieszać drewnianą łyżką . Dolać odrobinę mleka i zamieszać. Dodać resztę mleka i gotować do uzyskania gładkiej, gęstej masy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !