Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić. Wyspać 3/4 szklanki cukru do misy robota, dodać margarynę, wbić 3jajka i dokładnie zmiksować. Wsypać po kolei mąkę małymi porcjami, dodać mleko, pod koniec wsypać proszek do pieczenia i szybko zmiksować. Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą.Na ciasto wyłożyć kawałki rabarbaru bez skórki,(jak kto chce może posypać cukrem)
Składniki na kruszonkę:
Posypać drobną kruszonką zrobioną z 3/4 szkl. mąki, 1/2 szkl. cukru i 1/2 margaryny,na kruszonkę wyłożyć resztki rabarbaru, piec 45 minut w temp. 180 stopni, potem włączyć na 10 minut termoobieg, wyłączyć, niech stygnie w piekarniku. Pokroić, można posypać cukrem, albo polukrować

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super wygląda (zaraz go wypróbuję:) ) i napiszę czy smaczny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pyszny placek, zwłaszcza z tą kruszonką i nawet bez lukru :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !