Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z rabarbarem i kruszonką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
margaryna 1 kostka
mąka 2,5 szkl
jajko 3 szt
mleko 1/2 szkl
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z rabarbarem i kruszonką

Margarynę rozpuścić. Wyspać 3/4 szklanki cukru do misy robota, dodać margarynę, wbić 3jajka i dokładnie zmiksować. Wsypać po kolei mąkę małymi porcjami, dodać mleko, pod koniec wsypać proszek do pieczenia i szybko zmiksować. Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą.Na ciasto wyłożyć kawałki rabarbaru bez skórki,(jak kto chce może posypać cukrem)
Składniki na kruszonkę:
Posypać drobną kruszonką zrobioną z 3/4 szkl. mąki, 1/2 szkl. cukru i 1/2 margaryny,na kruszonkę wyłożyć resztki rabarbaru, piec 45 minut w temp. 180 stopni, potem włączyć na 10 minut termoobieg, wyłączyć, niech stygnie w piekarniku. Pokroić, można posypać cukrem, albo polukrować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 25.07.2012 21:49
super
agnieszka137 13.05.2012 23:08
pyszny placek, zwłaszcza z tą kruszonką i nawet bez lukru :)
agnieszka137 12.05.2012 12:47
super wygląda (zaraz go wypróbuję:) ) i napiszę czy smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak