Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini babeczki - mini oczka sernikowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 180 g
cukier 2 łyżki
kakao 2 łyżki
żółtko jajek 3 sztuki
masło lub margaryna 80 g
cukier waniliowy 2 łyżeczki
budyń śmietankowy 24 g
cukier 4 łyżki
mleko 250 ml
twaróg 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mini babeczki - mini oczka sernikowe

- budyń u mnie śmietankowy z białą czekoladą (połowa opakowania ok 24g)
- ser twarogowy dwukrotnie zmielony

Mąke przesiewamy z kakao, dodajemy cukier, żółtka, masło, siekamy nożem, natępnie szybko ugniatamy, formujemy kulę i wkładamy na 30 minut do lodówki.

Gotowym ciastem wylepiamy mini foremki na babeczki, pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Mleko zagotowujemy z cukrem, wanilią (1/4 szklanki zimnego mleka odlewamy do wymieszania z budyniem), do wrzącego mleka dodajemy budyń, mieszamy do zgęstnienia.

Do ciepłego budyniu dodajemy ser, mieszamy. Do babeczek nakładamy masę, dekorujemy. (u mnie chrupkami czekoladowymi)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 12.05.2012 17:56
Pomysł rzeczywiście bardzo oryginalny i fajowy:):)
Kamila/kami007 12.05.2012 13:09
super
daria2911 12.05.2012 09:21
fajny pomysł z tymi babeczkami :)
Monika78 12.05.2012 06:44
bardzo podoba mi sie pomysl! plus za kreatywnosc :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak