Sposób przygotowania

- budyń u mnie śmietankowy z białą czekoladą (połowa opakowania ok 24g)
- ser twarogowy dwukrotnie zmielony

Mąke przesiewamy z kakao, dodajemy cukier, żółtka, masło, siekamy nożem, natępnie szybko ugniatamy, formujemy kulę i wkładamy na 30 minut do lodówki.

Gotowym ciastem wylepiamy mini foremki na babeczki, pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Mleko zagotowujemy z cukrem, wanilią (1/4 szklanki zimnego mleka odlewamy do wymieszania z budyniem), do wrzącego mleka dodajemy budyń, mieszamy do zgęstnienia.

Do ciepłego budyniu dodajemy ser, mieszamy. Do babeczek nakładamy masę, dekorujemy. (u mnie chrupkami czekoladowymi)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    bardzo podoba mi sie pomysl! plus za kreatywnosc :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    fajny pomysł z tymi babeczkami :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Pomysł rzeczywiście bardzo oryginalny i fajowy:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !