Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włosko-Polskie pakieciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paczka ciasta francuskiego
pomidorki koktajlowe
bazylia świeża
pieprz
kiełbasa śląska
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Włosko-Polskie pakieciki

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty.
Na kwadracie kładziemy świeżą bazylię, kawałek kiełbasy i dwie ćwiartki pomidorków, posypujemy to czarnym pieprzem.
Krok 1 - Włosko-Polskie pakieciki foto
2
Drugą połowę kwadratów nacinamy jak na zdjęciu i przykrywamy .
Boki zagniatamy widelcem.
Tak postępujemy z każdym, aż do wyczerpania kwadracików :)
Krok 2 - Włosko-Polskie pakieciki foto
3
Nasze pakieciki smarujemy rozbełtanym jajkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut.
Krok 3 - Włosko-Polskie pakieciki foto
4
I gotowe.

SMACZNEGO :)
Krok 4 - Włosko-Polskie pakieciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 16.08.2012 10:01
rewelacja!
mariel78 23.05.2012 21:35
super
Wacław 14.05.2012 13:30
b.smaczne danie !
Misiabe 12.05.2012 15:51
wspaniały pomysł!
Mysiunia 12.05.2012 10:14
oryginalny przepis, a efekt wspaniały! :)
motylwe 12.05.2012 09:50
bardzo zachęcające
Aga20 12.05.2012 09:17
Świetnie wyglądają
Katarzyna87 12.05.2012 07:28
fajowe
barbarella 11.05.2012 23:02
nigdy nie jadłam ciasta francuskiego z kiełbasą, ale muszę wypróbować:)
agnieszka137 11.05.2012 22:53
wystawne i zapewne smaczne
suzana 11.05.2012 22:53
bardzo apetycznie wyglądają
misia53 11.05.2012 22:22
Przyznam ,że slicznie wyglądają
Marko 11.05.2012 21:25
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak