Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane żeberka na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 2 kg
musztarda 2 łyżki
brązowy cukier 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
ketchup 4 łyżki
ocet winny 2 łyżki
sos tabasco 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane żeberka na ostro

Marynata: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z musztardą, ketchupem , cukrem, octem i tabasco.Żeberka opłukać, osuszyć, poporcjować. Posmarować przygotowaną marynatą, odstawić na pół godziny do lodówki.Zamarynowane żeberka ułożyć na gorącym ruszcie i grillować 20 minut, W trakcie opiekania mięso obracać i smarować reszta marynaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak