Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 szt
rozmaryn 1 łyżeczka
kurczak pokrojony 1 szt
czosnek pokrojony
oliwa
wino białe wytrawne 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w winie

Wlać do rondla 2 szklanki gorącej wody, włożyć kostkę rosołową. Podsmażyć czosnek na oliwie. Włożyć kawałki kurczaka, dusić kilka minut. Posypać rozmarynem, wlać bulion i wino, przykryć i dusić aż sos do połowy odparuje. Odkryć żeby resztę sosu odparowało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak