Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode kalarepy pokrojone w pla 5 szt
margaryna 2 łyżki
szynka pokrojona w kostkę 250 g
żółtko jajek 2 szt
mleko letnie 1 szkl
cukier
przyprawa do sosów

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa z szynką

Kalarepę poddusić na margarynie dodając przyprawy, pod koniec posypując mąką. Szynkę dodać do kalarepy i dusić wszystko prawie do miękkości podlewając w razie potrzeby wodą. Żółtka rozmącić dobrze z mlekiem, polać nimi kalarepę z szynką i zapiec około 10 minut w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak