Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały twarogowy 0,5 kg
śmietana kremówka 500 ml
cukier puder 3/4 szklanki
cukier waniliowy 16 gram
sok z cytryny 1/2 sztuka
galaretka cytrynowa 2 sztuki
galaretka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

1.Upiec biszkopt. Foremka o wymiarach 25/40 cm. lub 30/40 cm.
2.Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml wrzącej wody (2 niepełne szklanki wody), pozostawić do lekkiego stężenia.
3.Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym.
4.Ser zmiksować z sokiem z cytryny i z cukrem pudrem.
5.Ubitą śmietanę wlać do sera i zmiksować.
6.Na koniec do masy serowej wlać tężejącą cytrynową galaretkę - zmiksować.
7.Gotową masę wyłożyć na biszkopt.
8.Dwie galaretki (np. czerwone) rozpuścić w 750 ml wrzącej wody i pozostawić do stężenia. Lekko stężałą galaretkę wylać na wierzch ciasta.

Sernik włożyć do lodówki na około 4 godziny lub na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 13.05.2012 08:57
pysznie wygląda:)
misia53 13.05.2012 00:39
beniu, nie ty jedna.....
ben-ka 11.05.2012 21:35
takie słodkości to ja lubię...........
treonina 11.05.2012 19:24
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak