Sposób przygotowania

Żółtka ubić trzepaczką, posolić. Białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek wkładać na przemian mąkę i ubitą pianę, wymieszać. Na rozgrzana patelnię włożyć masło, wylać masę jajeczną i smażyć na małym ogniu. Gdy masa zetnie się od spodu i zarumieni podważyć ją po bokach tak, aby pozostała masa jajeczna spłynęła pod spód i ścięła się. Po ścięciu się omletu na wierzchu, włożyć do silnie rozgrzanego piekarnika na kilka minut. Kiedy lekko się zrumieni i będzie odstawać od ścian patelni, wyjąć z piekarnika. Na omlecie położyć brokuły, skropić masłem, zawinąć 2 boki i ułożyć na ciepłym półmisku. Podawać na gorąco podanym masłem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !