Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Helenka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 0,5 szkl
cukier 2 łyżki
jajko 2 szt
mleko 1/4 l
cukier waniliowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Helenka

Utrzeć żółtka z cukrem do białości, wymieszać z kaszą manną i zapachem. Na końcu lekko wmieszać pianę z białek. Masę wyłożyć do półlitrowej foremki wysmarowanej masłem. Piec ok. 30 minut na złoty kolor. Po upieczeniu wyłożyć na talerz i polewać wąskim strumieniem wrzącego mleka. Przykryć większą foremką i pozostawić na kilka minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak