Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z czarnego bzu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baldachy kwiaty czarnego bzu 30 szt
woda 1 litr
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyżki
cukier 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z czarnego bzu

Kwiaty czarnego bzu zasypać kwaskiem cytrynowym, zalać wystudzoną przegotowana wodą. Przycisnąć talerzem, talerz obciążyć. Odstawić na 2 dni. Syrop przecedzić przez sito, dodać cukier i zagotować, mieszając. Przelać do słoików. Słoiki zamknąć, pasteryzować 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 08.06.2015 14:27
smaczny i zdrowy
anja3107 07.11.2010 14:14
nie piłam, musi być dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak