Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki śledziowe, po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3/4 szkl
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
margaryna 1 łyżka
olej 1/3 szkl
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka
cebula 1 szt
śledzie 500 (zmielone)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki śledziowe, po chińsku

Ryż ugotować na sypko z koncentratem pomidorowym, ostudzić. Do ryżu dodać śledzie, podsmażoną na tłuszczu cebulę, jaja, natkę sól i pieprz. Masę dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak