Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w sosie pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
mleko
przyprawa uniwersalna do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
cebula 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżeczki
rosół 1.5 l
pieczarki 30 dkg
mąka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól piepz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w sosie pieczarkowym

Mięso mielone wrzucamy do miski,wbijamy jajko,pokrojoną drobno cebulę i przyprawy. Bułkę namaczamy w mleku,odciskamy i mieszamy z mięsem mielonym. Wyrabiamy dobrze na masę. Formujemy małe kotleciki mielone. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Do rosołu wrzucamy pieczarki i gotujemy,kiedy zacznie wrzeć podbijamy woda z mąką. Przyprawiamy wdg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agam26 30.08.2012 11:34
mniam
Gosia20 28.05.2012 08:48
lubię takie z sosikiem...,mmmm
Sylwiagr 11.05.2012 17:00
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak