Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1 paczka
pomidory krojone z puszki puszka
mięso mielone 500 gram
papryka czerwona 1 sztuka
czosnek ząbki 1 sztuka
papryka żółta 0,5 sztuki
cebula biała 1 sztuka
papryka mielona
woda
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym

Kroki postępowania

1
Mięso wyłożyć na patelnię.Podlać wodą- ok. 200 ml i dusić na małym ogniu. Paprykę i cebulę oczyścić i pokroić w kosteczkę.
Krok 1 - Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym foto
2
Gdy mięso będzie już miękkie dodać warzywa i podlać wodą- około 150 ml. Dusić (ok. 10-15 minut) mieszając co jakiś czas. W międzyczasie nastawić wodę na makaron i ugotować według opisu na opakowaniu lub do pożądanej miękkości. Pod koniec dodać czosnek i przyprawy- na koniec rozdrobioną bazylię. Jeśli nie mamy świeżej możemy użyć suszoną. Doprawić do smaku.
Jeśli sos będzie za gęsty możemy dolać jeszcze gorącej wody/bulionu.
Krok 2 - Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym foto
3
Na ugotowany makaron wyłożyć sos i można posypać serem- najlepiej parmezanem
Krok 3 - Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marko 11.05.2012 21:27
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak