Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płatki owsiane z dodatkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 10 łyżek
mleko 3 szklanki
jabłko 1
dżem do smaku
rodzynki 1 łyżka
żurawina łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Płatki owsiane z dodatkami

Trzy szklanki Mleka gotujemy w rondelku. Do gotującego się mleka dodajemy 10łyżek płatków owsianych i gotujemy na bardzo małym ogniu dość często mieszając. W tym czasie ścieramy jabłko na tarce jarzynówce. Żurawinę i rodzynki kroimy na mniejsze kawałki. Płatki owsiane gotujemy około 8-10minut, wlewamy do salaterki i dodajemy przygotowane składniki a także ulubiony dżem. Wszystko mieszamy i spożywamy na ciepło. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justys759 12.05.2012 08:54
połączenia z jabłkiem jeszcze nie próbowałam ale pewnie pyszne:)
Andysz 12.05.2012 07:17
super;)
Cukiereczek13 11.05.2012 17:16
pycha ;)
EWI 11.05.2012 14:24
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak