Sposób przygotowania

Schab dokładnie myjemy pod zimną wodą. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu, aż do złotego koloru. W garnku podgrzewamy ok. 1,5 litra wody, wrzucamy suszone grzyby i kostke grzybową- gotujemy. Do garnka wkładamy usmażone kotlety. Cebulkę obieramy i kroimy w półksiężyce, podsmaażamy ją na tym samym tłuszczu co schab. Następnie wraz z tłuszczem przekładamy do garnka. Gotujemy ok. godziny. Następnie sos zagęszczamy mąką. Podajemy z ugotowaną kasza gryczaną.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    uwielbiam kaszę gryczaną :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fajny talerzyk :o) skąd masz? :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smaczne
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    mam dzisiaj taki obiadek , tylko schab duszę
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    lubie takie poisłki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !