Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie z kaszą gryczaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 500 g
kasza gryczana 200 g
cebula 1
kostka grzybowa 1
mąka 2 lyzki
grzyby suszone 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie z kaszą gryczaną

Schab dokładnie myjemy pod zimną wodą. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu, aż do złotego koloru. W garnku podgrzewamy ok. 1,5 litra wody, wrzucamy suszone grzyby i kostke grzybową- gotujemy. Do garnka wkładamy usmażone kotlety. Cebulkę obieramy i kroimy w półksiężyce, podsmaażamy ją na tym samym tłuszczu co schab. Następnie wraz z tłuszczem przekładamy do garnka. Gotujemy ok. godziny. Następnie sos zagęszczamy mąką. Podajemy z ugotowaną kasza gryczaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 15.05.2012 08:50
lubie takie poisłki
Margo1 14.05.2012 14:17
mam dzisiaj taki obiadek , tylko schab duszę
cukiereczek 12.05.2012 08:43
smaczne
pacpaw 11.05.2012 23:15
fajny talerzyk :o) skąd masz? :o)
mufinka79 11.05.2012 22:32
uwielbiam kaszę gryczaną :)
aginaa 11.05.2012 13:05
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak