Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe zimne nóżki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 2
świńskie nogi 4
piersi kurczaka 3
marchewki 4
pietruszki 2
por 1
seler 1/2
kukurydza 1
groszek 1
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele 3

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe zimne nóżki

Do garnka wlewamy wody (tyle by przykryła nam mięso i warzywa). Dodajemy umyte golonki, nogi świńskie oraz piersi kurczaka. Dodajemy przyprawy i po ok. godzinie gotowania dodajemy obraną włoszczyznę. Gotujemy całość ok. 2 godzin na wolnym ogniu. Podczas gotowania nóg świńskich wywar po schłodzeniu sam nam stężeje i już nie ma potrzeby dodania żelatyny. W miseczkach lub filiżankach układamy groszek, kukurydzę, pokrojoną w paseczki marchewkę oraz pietruszkę. Na to układamy pokrojone piersi kurczaka (gotowane w wywarze) i ponownie kukurydzę i groszek. Takie miseczki zalewamy wywarem i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Można także włożyć mięso z golonek do miseczek, jednak ja wolę typowo drobiowe na mięsnym wywarze :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 11.05.2014 23:50
lubię takie
Beata73 30.04.2014 10:55
bardzo pyszne
Betka 03.08.2012 07:58
pyszne danie ;)
Anio?eczek 17.05.2012 20:10
pycha
aginaa 11.05.2012 13:05
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak