Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki porzeczkowo-śmietankowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 2,5 szklanki
olej 2 łyżki
woda gazowana 50 ml
mleko 50 ml
jaja 1
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
porzeczki czerwone 1 szklanki
śmietana 12% 100 ml
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki porzeczkowo-śmietankowe

Jajko ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy mąkę, wodę, olej, mleko, proszek do pieczenia i miksujemy na jednolitą masę. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron po kilka minut w zależności od grubości placków. Porzeczki płuczemy, przebieramy i osuszamy. Do owoców dodajemy śmietanę i około 2 łyżki cukru. Miksujemy. Naleśniki smarujemy masą porzeczkowo-śmietanową i zwijamy w rulony. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 28.03.2013 13:30
smaczne naleśniki;)
Bernadeta1 13.02.2013 09:43
ale smacznie wyglądają
annagebalska 23.11.2012 10:02
pycha
Marta1986 21.08.2012 14:10
smaczne
Justyna28 03.07.2012 15:27
fajne:)
Amellia 05.06.2012 07:37
uwielbiam!
Gosia20 24.05.2012 12:12
pyszne
rutynka 16.05.2012 12:00
smaczne
Andysz 12.05.2012 07:17
lubię;)
Pietruszka 11.05.2012 18:27
Super, uwielbiam naleśniki i z takim nadzieniem jeszcze nie jadłam. Muszę wypróbować.
justys759 11.05.2012 13:21
mmm pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak