Sposób przygotowania

Jajko ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy mąkę, wodę, olej, mleko, proszek do pieczenia i miksujemy na jednolitą masę. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron po kilka minut w zależności od grubości placków. Porzeczki płuczemy, przebieramy i osuszamy. Do owoców dodajemy śmietanę i około 2 łyżki cukru. Miksujemy. Naleśniki smarujemy masą porzeczkowo-śmietanową i zwijamy w rulony. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    justys759

    mmm pyszności;)
  • 3
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Super, uwielbiam naleśniki i z takim nadzieniem jeszcze nie jadłam. Muszę wypróbować.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    lubię;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    uwielbiam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    fajne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ale smacznie wyglądają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    smaczne naleśniki;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !