Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata imbirowa do mięs

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

imbir starty 4 łyżki
czosnek 5 ząbków
cukier 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
olej 75 ml
sok z cytryny 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata imbirowa do mięs

Imbir obieramy i ścieramy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. W naczyniu mieszamy czosnek z imbirem, dodajemy olej, sok z cytryny, sól i cukier. Dokładnie mieszamy. Taka marynata jest rewelacyjna do każdego rodzaju mięsa. Mięso marynujemy 12godzin. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.02.2013 00:39
super
EWI 15.05.2012 10:55
fajna
Andysz 12.05.2012 07:18
fajna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak