Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z czerwonych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzeczki 1 kg
liście czerwonych porzeczek 100 szt
cukier 1 kg
woda 3,5 szkl
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z czerwonych porzeczek

Porzeczki oczyścić z szypułek, umyć, osączyć. Owoce i liście zagotować z wodą, trzymać jeszcze 10 minut na ogniu, odcedzić. Dodać cukier i kwasek cytrynowy. Gotować kilka minut, mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Sok przelać do słoików. Słoiki zamknąć, pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 14.09.2010 00:12
pycha
anja3107 18.08.2010 13:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak