Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
szynka 5 plastrów
rzodkiewka 1 pęczek
pomidor 1 szt.
ogórek 1 szt.
sałata lodowa 1 szt.
szczypiorek 2 łyż.
jogurt naturalny 1/2 szkl.
majonez 2 łyż.
musztarda 1 łyżecz.
czosnek 1 ząbek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ser gouda 5 plastrów
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w ćwiartki. Plastry szynki i żółtego sera składamy, rolujemy i kroimy na 2-centymetrowe kawałki. Rzodkiewki kroimy w ćwiartki. Ogórka kroimy w plasterki i wykładamy dno oraz boki salaterki.
Krok 1 - Wiosenna sałatka foto
2
Sos: W miseczce mieszamy jogurt, majonez, musztardę, przeciśnięty ząbek czosnku doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Liście sałaty rwiemy na kawałki i wykładamy środek salaterki.
Krok 2 - Wiosenna sałatka foto
3
Wykładamy ruloniki, jajka i rzodkiewkę. Pomidora kroimy w cząstki, dekorujemy. Podajemy z sosem.
Krok 3 - Wiosenna sałatka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak