Sposób przygotowania

Oddzielamy białka od żółtek. Blenderem ubijamy białka ze szczyptą solą. Następnie dodajemy żółtka, olej, mąkę i wodę gazowaną. Mieszamy by powstałą jednolita masa. Patelnię teflonową rozgrzewamy i wlewamy ciasto. Smażymy z obu stron. Omlet smarujemy bitą śmietaną, dżemem i dodajemy żurawinę. Omlet składamy na pół. Możemy z zewnątrz również ozdobić. Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    justys759

    bardzo twórcze dzieło i zapewne smaczne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszny omlecik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super się prezentuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam omlety
  • 2
    original
    Opublikowano

    leonkot

    wygląda pięknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    pyszny omlet z dekoracją
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    z żurawiną, super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !