Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń kakaowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kakao 2 łyżki
mleko 400 ml
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń kakaowy

Kakao, cukier i mąkę ziemniaczaną mieszamy razem. 200ml mleka zagotowujemy,w drugiej połowie mieszamy wcześniej wymienione składniki. Do gotującego się mleka wlewamy mleko z mąką,kakaem i cukrem. Mieszamy do zgęstnienia. Podajemy na ciepło jako deser lub zużywamy do ciast,ciasteczek np muffinek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.01.2013 00:48
pyszny
RenataZ-et 24.11.2012 18:02
smakowite
kamyk 17.08.2012 21:07
oo też chętnie spróbuję takiego budyniu
marchewka 09.08.2012 22:17
ostatnio próbowałam robić, całkiem fajny - Renata super pomysł z tą czekoladą
Renataj 11.06.2012 21:49
A do tego budyniu można wrzucić kawałki gorzkiej czekolady - pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak