Sposób przygotowania

Zarumien migdały bez skorki na patelce i odstaw na bok. Następnie za pomocą robota kuchenngo lub blendera zmiksuj liscie bazylii z suszonymi pomidorami i czosnkiem. Dodaj tyle oliwy z oliwek, aby powstała wilgotna, gładka masa. Wrzuc migdały i dalej zmiksuj. Jesli masa jest gęsta, dolej wiecej oliwy. Przełoz do miseczki i dodaj starty parmezan. Delikatnie wymieszaj.
Ugotuj makaron spaghetti (z tym pesto swietnie komponuje się makaron pełnoziarnisty).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    Pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ale pychota
  • 2
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Dla mnie bomba!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Aż się głodna zrobiłam:( . Pięknie wygląda.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    znakomite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    smakowity makaronik
  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    Na samą myśl o pesto ślinka mi cieknie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !