Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Białka oddzielamy od żółtek . Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli . do ubitej piany dodajemy cukier , następnie żółtka , następnie mąkę z proszkiem do pieczenia . Ciasto przelewamy na formę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą .
Ja robiłam ciasto na dużej brytfanie takiej jakie są w piekarnikach , jeśli ktoś robi na tej sklepowej może zrobić ciasto z mniejszej ilości jajek wtedy też odejmuje odpowiednią ilość z przepisu mąki i cukru
ja liczę 50 gram mąki i cukru na 1 jajko.


Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    na pewno dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ładnie wygląda i na pewno pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    robie podobne i jest przepyszne! a skąd taka nazwa? :P
  • 2
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    przeczytaj o mnie :))))
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    aa teraz już rozumiem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    extra, pożyczam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    jakie pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !