Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w pomarańczowym soku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 500 g
sok pomarańczowy 1/2 szkl
bulion 1 szkl
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia 3 łyżki
marchew 2 szt
imbir 1 łyżeczka
cukier brązowy 1 łyżeczka
ocet 1 łyżeczka
skórka z pomarańczy lub limonki do smaku
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w pomarańczowym soku

Schab pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć chwilę na oleju z czosnkiem. Bulion wymieszać z sokiem pomarańczowym, przyprawami, cukrem i octem. Odlać 1/4 szkl a reszte wlać do schabu, wkroić marchewkę i gotowac ok 10 min. Pozostały bulion wymieszac z mąką ziemniaczaną i zagęścić nią sos. Podawać na przykład z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 19.05.2012 09:15
super smaczne i pięknie wygląda
ronald88 15.05.2012 08:50
pychaaa
Pietruszka 11.05.2012 18:31
Bardzo apetycznie wyglądają te schaby, mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak