Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa frittata we włoskim stylu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
szynka 1 plaster
czarne oliwki 4 szt
pomidor 3 plastry
mleko 50 ml
semolina 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz kolorowy
szczypiorek siekany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa frittata we włoskim stylu

Do mini formy do tarty wlewamy mleko, wsypujemy semolinę i mieszamy wbijamy 2 jajka. Jajka roztrzepujemy z mlekiem wymieszanym z semoliną i doprawiamy solą. Wsypujemy szynkę i pomidora pokrojonego w kostkę, pokrojone w plasterki oliwki i wstawiamy na 3 minuty do mikrofalówki nastawionej na średnią moc, gdy frittata się napuszy wyjmujemy formę ostrożnie gdyż jest bardzo gorąca i doprawiamy kolorowym pieprzem, solą i posypujemy siekanym szczypiorkiem. Można podawać na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka116 11.05.2012 08:13
Smakowite :)
patusia 11.05.2012 01:00
Wygląda bardzo zachęcająco :)
Cukiereczek13 11.05.2012 00:00
pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak