Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa rybna z łososia, czerwonej soczewicy i warzyw

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
pieprz młotkowany z kolendrą 2 szczypta
marchew 2 szt
seler 1/4 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziarna ziela angielskiego 4 szt
łosoś 250 bez skóry
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
zupa 1 z soczewicy

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa rybna z łososia, czerwonej soczewicy i warzyw

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, wkładamy starte warzywa na tarce o dużych oczkach, dodajemy odrobinę soli, ziele angielskie i liście laurowe, wsypujemy całe opakowanie Zupy z soczewicy,wraz z dołączoną przyprawą i gotujemy około 20 minut. Następnie wkładamy kawałki łososia, doprawiamy młotkowanym pieprzem z kolendrą, ewentualnie solą i gotujemy 5 minut. Zupę rozlewamy do miseczek, na wierzchu układamy kawałki łososia, robimy kleksy ze śmietany i dekorujemy natką pietruszki. Pierwszy raz jadłam takie połączenie w zupie, ale wybór był trafny. Zupa jest bardzo smaczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 14.12.2015 17:51
uwielbiam takie zupki
Justyna Jussstiii 11.05.2012 11:08
super
patusia 11.05.2012 01:06
Z chęcią bym spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak