Sposób przygotowania

Przygotować farsz: Kartofle obrać, umyć i ugotować z 1 łyżeczką soli, przecisnąć przez praskę kartofle i twaróg, dokładnie połączyć składniki wraz z posiekaną i usmażoną 1 cebulą, doprawić farsz solą i pieprzem. Mąkę połączyć ze szczyptą soli, wlać gorącą przegotowaną wodą (ok. 1/2-1 szkl.). Wyrobić ciasto ręcznie. Ciasto rozwałkować na desce obsypanej mąką, Za pomocą foremki wyduszać koła. Na każdy kawałek nakładać farsz, zlepić dokładnie, zrobić po 5 falbanek w pierogu. Wrzucać je na gotującą się, osoloną wodę, po wypłynięciu gotować je jeszcze około 5 minut na małym ogniu. Usmażyć cebulę na złoto. Ugotowane pierogi wyciągnąć na półmisek, polać je tłuszczem z cebulą.My podajemy jeszcze do pierogów z kwaśną śmietaną, doprawioną solą i pieprzem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Też ostatnio robiłam ruskie. Są pyszne! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    Ruskie zawsze iw każdej postaci - pycha!!!!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pyszne pierożki, polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !