Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe ciasteczka z wafli ryżowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1/4 kostki
cukier 150 ml
kakao 3 łyżki
napój 8 sojowy
wafle ryżowe 12 (cienkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciasteczka z wafli ryżowych

Margarynę, cukier, napój sojowy i kakao przekładamy do rondelka i gotujemy, cały czas mieszając silikonową łyżką, aż powstanie jednolita masa, a cukier się rozpuści. Zdejmujemy ją z ognia, wsypujemy pokruszone wafle ryżowe i mieszamy. W formie na muffinki układamy papilotki Łyżką przekładamy czekoladową masę i formujemy ciasteczka lekko dociskając masę, odstawiamy do ostygnięcia. Można użyć płatków owsianych, preparowany ryż. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnyeshka 04.06.2012 15:47
pomysłowe
Sylwiagr 11.05.2012 17:02
smaczne
parysek10 11.05.2012 15:51
pomysłowe
GOSIA18 11.05.2012 13:08
pyszne
patusia 11.05.2012 01:14
Bardzo apetyczne :)
Agiatis 10.05.2012 23:17
cudne:)
Katarzyna87 10.05.2012 22:46
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak