Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ser z wiaderka 80 dag
cukier 5 łyzeczek
jogurt naturalny do polania
mąka pszenna 50 dag
drożdż 5 dag
mleko 1 szklanka
margaryna 1/4 sztuki
żółtko jajek 3 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z serem

Kroki postępowania

1
PSkładniki na ciasto- mąka, , mleko,, drożdze, margarynę, mąka pszenna, żółtka zagniatamy. Odstawiamy do wyrośnięta na 1 godzoinę. przykrywamy sciereczką.
Krok 1 - Pierożki z serem foto
2
Ciasto rowałkowujemy, wykrawamy kólka szklanką. Wykładamy do niech ser ( wczesniej wymieszany z cukrem). Sklejamy boki.
Krok 2 - Pierożki z serem foto
3
Smażymy na rozgrzanym oleju, z jednej i drugiej strony.
Krok 3 - Pierożki z serem foto
4
Wykładamy na talerzyk, polewamy jogurtem naturalnym
Krok 4 - Pierożki z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 11.05.2012 21:55
wyszło bardzo duzo;]
Beatris 11.05.2012 16:43
Poproszę porcyjkę, bo chyba dużo ci ich wyszło.
Anna146 11.05.2012 11:27
rewelacja
Katarzyna87 10.05.2012 22:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak