Sposób przygotowania

W moim rodzinnym domu oczyszczoną z błon wątróbkę drobiową przed smażeniem obtaczało się w mące, a następnie smażyło na oleju, po wyciągnięciu na talerz doprawiało się solą i pieprzem, na tym samym oleju podsmażało się cebulę, którą trzeba było lekko posolić aby szybciej zmiękła i się zarumieniła.
Tę wątróbkę przygotowałam w taki sam sposób. 1kg wątróbki usmażyłam na oleju na rumiano, potem 3 cebule pokrojone w piórka. Wątróbkę układamy na talerzu i posypujemy zrumienioną cebulką i młodą natką pietruszki. Podajemy z bułkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    bardzo smacznie wygląda
  • 0
    img
    Opublikowano

    Magdalena Rysińska

    Zrobione! Co prawda smażenie było na trzy podejścia, ale dało radę. :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !