Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z cebulą

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
cebula 3 szt
mąka pszenna 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z cebulą

W moim rodzinnym domu oczyszczoną z błon wątróbkę drobiową przed smażeniem obtaczało się w mące, a następnie smażyło na oleju, po wyciągnięciu na talerz doprawiało się solą i pieprzem, na tym samym oleju podsmażało się cebulę, którą trzeba było lekko posolić aby szybciej zmiękła i się zarumieniła.
Tę wątróbkę przygotowałam w taki sam sposób. 1kg wątróbki usmażyłam na oleju na rumiano, potem 3 cebule pokrojone w piórka. Wątróbkę układamy na talerzu i posypujemy zrumienioną cebulką i młodą natką pietruszki. Podajemy z bułkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena Rysińska 09.02.2015 20:24
Zrobione! Co prawda smażenie było na trzy podejścia, ale dało radę. :)
Pani Domu 04.12.2014 19:05
bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak