Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewki, jabłek i cebuli na sałacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewka 4 szt.
jabłka 2 szt.
sok z cytryny 2 łyż.
sałata 1 szt.
ocet winny czerwony 3 łyż.
cukier 2 łyżecz.
sól 1/2 łyżecz.
oliwa 1/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewki, jabłek i cebuli na sałacie

Kroki postępowania

1
Rzodkiewkę umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać.
Krok 1 - Surówka z rzodkiewki, jabłek i cebuli na sałacie foto
2
Jabłka umyć, pokroić w cienkie plasterki i skropić sokiem z cytryny. Sałatę umyć, dokładnie osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Na półmisek przełożyć warzywa i plasterki jabłka.
Krok 2 - Surówka z rzodkiewki, jabłek i cebuli na sałacie foto
3
Dressing: W słoiczku lub szklaneczce dokładnie wymieszać (wstrząsając) ocet z oliwą, cukrem i solą. Przed podaniem polać sałatkę sosem.
Krok 3 - Surówka z rzodkiewki, jabłek i cebuli na sałacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 15.09.2012 10:23
wiosennie:)
stokrotka 11.05.2012 09:10
ale smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak