Sposób przygotowania

Do dekoracji pietruszka, rzodkiewka, papryka


Cebulę i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na oliwie, orzechy zmielić, marchew ugotować w bulionie, następnie rozgnieść.

Wymieszać cebulę ,czosnek, marchew, orzechy, bułkę tartą, przyprawić chilli, kminkiem, solą, pieprzem, dodać drożdze i sok z cytryny.

Podłużną foremkę wyłożyc papierem do pieczenia (ja nie wyłożyłam i troszeczkę mi się przypiekło), następnie włożyć masę, przykryć folią aluminiową, piec w temp 180 stopni ok godzinę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Brzmi ciekawie, wygląda ładnie, ciekawe jak smakuje ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    uwielbiam takie połaczenia! Z przyjemnością bym wszystko zjadła :):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !