Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMAŻONE PARÓWKI W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 12-14 szt
mąka 3 szkl
drożdże 1/2 kostki
mleko 1 1/2 szkl
margaryna 1/4 kostki
sól do smaku
żółtko jajek 3 szt
olej do smażenia 1/2 l
ser gouda 12-14 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: SMAŻONE PARÓWKI W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM

Kroki postępowania

1
Margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do wystygnięcia. Do mleka wkruszamy drożdże i lekko podgrzewamy. Do miski wsypujemy mąkę dodajemy żółtka, sól, pieprz i wlewamy mleko zagniatamy ciasto, na koniec wlewamy margarynę, zagniatamy i odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Krok 1 - SMAŻONE PARÓWKI W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM foto
2
Wrośnięte ciasto rozwałkujemy, wycinamy dowolne kawałki tak aby zmieściły się nam połówki parówek. Kładziemy plasterek sera i parówkę i zwijamy, zlepiamy dobrze końce.
Krok 2 - SMAŻONE PARÓWKI W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM foto
3
W rondelku rozgrzewamy olej i wrzucamy nasze parówki, smażymy na kolor rumiany z obu stron. Można podac z ketchupem lub z sosem.
SMACZNEGO!!!
Krok 3 - SMAŻONE PARÓWKI W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 15.07.2012 17:34
swietne:)
Wafelek2601 18.05.2012 22:35
fajny pomysł
Andysz 13.05.2012 22:34
fajne;)
Anna146 11.05.2012 11:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak