Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony na kanapki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 1 kg
czosnek 3 ząbki
majeranek 2 łyżeczki
papryka 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
przyprawa gyros do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony na kanapki

Boczek nakłuwamy wykałaczką, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posypujemy papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Na wierzchu sypiemy przyprawą gyros. Schładzamy całą noc. Pieczemy około 1,5 godziny w rękawie.
Schłodzony najlepszy na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 30.11.2012 10:46
pyszności
K&J 17.08.2012 11:38
nie ma jak to boczek
K&J 17.08.2012 11:38
nie ma jak to boczek
Ankha 02.06.2012 12:06
Smalczyk ,który się wytopi też jest świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak