Sposób przygotowania

Kostkę sojową zalać dużą ilością gorącej wody, doprawić i gotować pod przykryciem 40 minut, aż kostka przestanie wypływać ponad powierzchnię płynu.
Ugotowaną kostkę sojową odcedzić, osączyć i przełożyć na patelnię - dodać olej i smażyć na rumiano, często mieszając.
Usmażoną kostkę sojową przełożyć do garnka, dodac cebulę pokrojoną w piórka, paprykę w paski i ogórka (obranego) pokrojonego w kostkę.
Dodać przyprawy suche, zalać wodą i gotować 20-30 minut.
Doprawić wyciśniętym czosnkiem i zagęścić sossem pieczeniowym w proszku, rozpuszczonym w małej ilości zimnej wody.
Gotować, często mieszając, aż sos zgęstnieje.

Podawać z makaronem, dowolną kaszą, plackami ziemniaczanymi lub ryżem.

Komentarze

  • 4
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia mojej książki kucharskiej - zapewne każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    nie mam pomidorów w proszku, czy mogę je jakoś zastąpić?
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Łyżką koncentratu pomidorowego :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    ciekawe :) spróbujemy
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Już mi się podoba.
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Już mi się podoba.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iwona25

    zdrowo i smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !