Sposób przygotowania

Podstawa jest dobrze ugotowany ryż .Płuczemy ryż do sushi, odsączamy, wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, przykrywamy zostawiamy na 10 minut. Podgrzewamy zawartość garnka aż do wrzenia. Następnie zmniejszamy płomień , gotujemy 15 minut i zostawiamy garnek nie odkrywając pokrywki na kolejne 10 minut . Następnie przekładamy do miski mieszamy ,zostawiamy. Bierzemy kawałek łososia i oblepiamy go ryżem ,formując wałeczek. Oliwkę czarna kroimy na plasterki Na wałeczku kładziemy kawałek oliwki jeden lub dwa plasterki i odrobinę sosu chilli słodkiego. Ozdabiamy natką pietruszki wybieramy małe listki . Podajemy z sosem słodkim chilli.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Bardzo lubię :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    takie sushi to zjem ale z krewetkami nie chce przejść mi przez gardło:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !