Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe zawijaski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dżem malinowy 1/2 słoiczka
ciasto francuskie 25 dag
jajko 1
olej 70 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe zawijaski

Z Ciasta francuskiego wycinamy prostokąty o szerokości około 8cm. Na prostokąty smarujemy dżem malinowy, zawijamy, koniec dokładnie sklejamy. Następnie zawinięty rulon kroimy na mniejsze, o szerokości około 3cm. Blachę smarujemy olejem, kładziemy papier do pieczenia i wykładamy nasze zawijaski. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto. Pieczemy 25minut w temperaturze 180stopni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 11.10.2013 10:55
pyszności!!!
Gosia20 24.05.2012 12:12
mmm wyśmienite
malaczarna23 20.05.2012 08:34
pyszne
GOSIA18 11.05.2012 13:14
super
Andysz 11.05.2012 09:23
mniam mniam mniam pycha;)
justys759 10.05.2012 16:47
mmm pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak