Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
drożdże 20 g
mleko 1 szkl
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżka
olej 1 łyżka
żurawina 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z żurawiną

Mleko lekko podgrzać. Żurawinę sparzyć wrzatkiem. Wymieszać wszystkie składniki ciasta stopniowo dodając mleko aby ciasto nie było zbyt twarde. Odstawić na chwilę do wyrośnięcia. Smażyć placuszki na goracym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 10.05.2012 16:01
fajna przekąska:)
patusia 10.05.2012 15:46
Uwielbiam racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak