Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć i pokroić w paski. Składniki panierki wymieszać, obtoczyć filety. Filety usmażyć na margarynie.

Potrawka:
2 cebule,
15 dag szynki konserwowej,
3 ząbki czosnku,
puszka pomidorów,
vegeta do smaku,
pieprz,
ostra papryka do smaku,
puszka kukurydzy,
czerwona papryka.

Na tłuszczu od smażenia filetów zeszklić pokrojoną w talarki cebulkę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i szynkę, dusić na wolnym ogniu. Dodać pomidory, dusić 10 min. Dodać kukurydzę, na to położyć filety, poddusić. Dodać roztarty czosnek, doprawić. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Czekoladko,zapowiada się pysznie.Tylko nie mogę dopatrzeć się składników panierki.Coś ucięło albo wzrok mi się pogorszył.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Ciekawe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    były, ale nie wiem gdzie się podziały, więc dodam tu: Panierka: 1 kg filetu z kurczaka, 4 łyżki mąki, ząbek czosnku, łyżka papryki ostrej, łyżka pieprzu, łyżka przyprawy uniwersalnej Prymat.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    fajny przepis :D
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne fileciki
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    czekoladko , chcę Hiszpana ,żeby robił mi filety z rana... hihi...
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Misiu da się coś załatwić;):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Super mięsko :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    jak dla mnie idealny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !