Sposób przygotowania

Rozmaryn, kmin, estragon, cayenne i sól ucieramy razem w moździerzu.

Pietruszkę siekamy.

Do oliwy dodajemy sok z cytryny, posiekaną natkę oraz roztarte zioła.

Powstałą mieszanką nacieramy łososia.

Ja położyłam go od razu na ruszt i mimo tego, ze nie marynował się długo był bardzo aromatyczny, każda przyprawę można było wyczuć.

Łososia grillujemy z obu stron po około 5 minut.

W tym czasie do jogurtu dodajemy sok z cytryny, cayenne, majeranek i koperek.

Dokładnie mieszamy i sosem polewamy sałatę.

Połową sosu możemy także polać gotową rybę.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Już czuję ten smak... :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam łososia, a jeszcze ten aromat grilla... coś wspaniałego :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bozena4

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    podoba mi się;))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    apetyczny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Wygląda znakomicie:))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !