Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy w rondelku dodając do niej wodę, cukier i kakao.

Zagotowujemy i studzimy.

Do masy dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz jajka, dokładnie mieszamy.

Wylewamy na blachę.

Twaróg mielimy i miksujemy z jajkami, cukrem i kaszą manną.

Masę serową wykładamy po łyżeczce na masę kakaową tworząc "łatki".

Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.

Studzimy w otwartych drzwiczkach w piekarniku.

W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy mleko, cukier puder i kakao dokładnie łącząc składniki.

Mieszamy przez chwilę nie doprowadzając do zagotowania.

Polewę rozsmarowujemy na wystudzonym cieście.

Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    fajna szachownica
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    robię taki sam polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ślicznie wygląda, pewnie rozpływa się w ustach :) PYCHA !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    fajne połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !