Sposób przygotowania

Robimy zaprawę do ryżu 2,5 łyżki octu ryżowego,1/2łyzeczki soli 1 łyżeczka cukru -zagotowujemy mieszamy -powstaje zaprawa ,po ugotowaniu ryżu wlejemy ją do misjki z ryżem
Płuczemy ryż do sushi, odsączamy, wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, przykrywamy zostawiamy na 10 minut. Podgrzewamy zawartość garnka aż do wrzenia. Następnie zmniejszamy płomień , gotujemy 15 minut i zostawiamy garnek nie odkrywając pokrywki na kolejne 10 minut Następnie przekładamy do miski i należy polać zaprawą zagotowaną z cukru, soli i octu
Na macie do zwijania sushi układamy plasterek szynki musi myć dość długi i nie porwany nakładamy ryż wzdłuż szynki układamy paluszek krabowy jak plasterek szynki jest długi zmieszczą się dwa paluszki i za pomocą maty zwijamy .Kroimy ostrym nożem .Ozdabiamy plasterkiem oliwki i owocem goji. Podajemy posypane szczypiorkiem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    apetycznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !